Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2008 17:01 - Google Pack, награда за партньорите на Google?
Автор: ivodidov Категория: Технологии   
Прочетен: 1380 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.12.2008 10:49


Когато Google стартира Google Pack през януари 2006, Лари Пейдж каза, че софтуерните компании не трябва да плащат на Google за да бъдат включени в пакета. В допълнение, включи по-голямата част от „своя” софтуер, Google добавя анти-вирус и анти-шпионския софтуер от Symantec, Firefox с Google Toolbar (Google и Mozilla имат сделка за търсене), Adobe Reader (Google и Adobe имат дистрибуторна сделка), Skype (eBay и Google имат рекламна сделка), RealPlayer (Google и RealNetworks имат дистрибуторна сделка), StarOffice (SUN и Google имаха дистрибуторно споразумение).

"Всяка програма включена в Google Pack
 е безплатна, заслужила репутация за съвършеност, и бе оценена, за да сте сигурни, че отговаря на софтуерните принципи на Google’s softwear.” съобщи  Google в изявление в пресата. Също така казва, че уважава правата на потребителя да управлява собствения си компютър и не е включила софтуер със зловреден код.

След премахване на Trillian и Ad-Aware, праз ноември StarOffice се отстранява от Google Pack и едно от възможните обяснения е, че
Sun подписаха споразумение с "Майкрософт" за пакета MSN Toolbar с Java даунлоуд. "С огромно множество софтуерни Java-базирани уеб приложения, които се изтеглят всеки месец, тази сделка ще се изложи Live Search на милиони интернет потребители.", заяви Yusuf Mehdi от Microsoft.

Представителят на Google казал на eWeek: "Ние непрекъснато оценяване на кои продукти да се включат в Google Pack да се направи още по-ценен за потребителите. В този момент споразумение за разпространение на StarOffice чрез Google Pack е изтекъл, и ние със
Sun решихме да не се поднови. "

Ако Google иска да предложи ценен софтуерен пакет за своите потребители, може би е време да спре да включва софтуер, просто защото е разработен от партньорите. Има много по-добри алтернативи на Norton за антивирусен софтуер, RealPlayer, StarOffice, а някои от тях са безплатни или даже с отворен код.



Тагове:   google,   награда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivodidov
Категория: Технологии
Прочетен: 152547
Постинги: 23
Коментари: 112
Гласове: 65
Архив